Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dárek na poslední chvíli: domácí želé bonbony

domácí želé bonbony
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Barevná dobrota pro děti i dospělé Želé bonbonky z kuchařky Láskominy Denisy Bartošové prostě musíte vyzkoušet. Sama Denisa je tak dlouho ladila, až se dopracovala k naprosté dokonalosti. 

POTŘEBUJETE

  • 200 ml ovocného sirupu
  • 100 ml vody
  • 5 g agaru
  • cukr na obalení bonbonků
  • plastová svačinová krabička o rozměrech 22 x 14 cm jako forma
     
  1. Sirup smíchejte s vodou, přisypte agar a promíchejte. Směs přiveďte k varu, nechte chvilku probublat a nalijte do formy – já jsem použila plastovou krabičku na svačinu, protože její stěny jsou z měkkého plastu a želé se tak dá krásně uvolnit. 
  2. Směs nechte chvilku chladnout v kuchyni a pak uložte do lednice. Do hodiny je želé tuhé a roztažením stěn krabičky ho krásně uvolníte. Vyklopte na pečicí papír a nakrájejte na kostičky. Můžete použít i malé formičky, bude to hezčí, ale zůstane vám hodně zbytků. Hotové bonbony obalte v cukru a nechte na vzduchu asi 2 hodiny proschnout.
     

NĚCO NAVÍC

Využijte své domácí ovocné sirupy, nebo kupte v prodejnách se zdravou výživou ty opravdu kvalitní. Agar je želírovací přípravek rostlinného původu vyrobený z mořských řas.

JAK ZABALIT

Na dno plastové krabičky nebo celofánového sáčku vložte pruh vzorovaného papíru – u krabičky kolem celého obvodu, u sáčku vystřihněte obdélníček podle rozměrů dna, můžete použít ten ze stránek www.mojelaskominy.cz. Pokud balíte do sáčku, vystřihněte ještě jeden obdélníček odpovídající jeho šířce, v polovině ho přehněte a sešívačkou připevněte k horní založené hraně sáčku. Sáček také můžete stáhnout stužkou.

výroba bonbónů

Související články

Autor: Redakce Apetit

Comments

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč