Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Domácí vanilkový extrakt

Domácí vanilkový extrakt

Vyrobte si domácí vanilkový extrakt! Ve správných podmínkách ho můžete skladovat velmi dlouho, a budete ho tak mít po ruce, kdykoliv bude potřeba.



1. 12. 2009

Potřebovat budete dva vanilkové lusky, 100 ml kvalitní vodky a uzavíratelnou nádobu (lahvičku). Lusky po celé délce nařízněte, zalijte vodkou, uzavřete nádobu a uložte na chladné a tmavé místo. V prvním týdnu je potřeba směs denně protřepat, pak přibližně dvakrát týdně. Ideální doba odležení před prvním použitím jsou dva měsíce.

A na co se vám bude extrakt hodit? Například na cheesecake s bílou čokoládou nebo malinovou bábovku.

Přidat komentář