Máte dokonale vychlazené máslo a chcete si okamžitě namazat chleba?
Vezměte si na pomoc škrabku s příčnou rukojetí. Tou se vám podaří bez problémů nakrájet z másla tak tenké plátky, že se hned podvolí roztírajícímu noži.
Najdete ho v receptech na koláče, sušenky či krémy. Co si představit pod pojmem změklé máslo? Je to máslo o teplotě necelých dvacet stupňů. Tu správnou konzistenci má tehdy, když do něj můžete prstem snadno udělat důlek. Prst by jím...
Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...
Chystáte se letos péct velikonočního beránka a hledáte správný recept? Máme pro vás přichystané tipy na různá těsta od klasického třeného přes tvarohové až po kynuté. Poradíme vám také, jak péct beránka, aby se vždy povedl a těšit se můžete...
Druhý ročník národního festivalu MAKRO CZECH GASTRO FEST, který se letos odehraje 12. a 13. dubna v prostorách pražského O2 universa, spojí dohromady profesionály z oboru gastronomie i milovníky jídla. Dva dny, čtyři podlaží, osm...
Radim Stráník je původem inženýr, který se zabývá výpočty simulovaných automobilových crash testů. S výrobou fermentovaných omáček z moravských rajčat slaví mezi zákazníky velké úspěchy. Zájem je takový, že s...
O Francouzech je známo, že milují žabí stehýnka. Předpokládá se, že zvyk má kořeny ve 12. století u francouzských mnichů, kteří je začali jíst v období půstu, kdy nesměli z náboženských důvodů jíst maso. Protože církev žáby...
Také si už bez mazance, beránky a nádivky neumíte Velikonoce představit? Nejvýznamnější křesťanský svátek vrcholí Velikonočním pondělím, avšak již od Škaredé středy je tento týden spojen s mnoha tradicemi včetně těch kulinářských.
...