Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené papriky

pečená paprika a likek
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Pečené papriky se výborne hodí do sendvičů a salátů, nebo jako příloha k masu. Můžete z nich teké připravit skvělou pomazánku nebo polévku. Jak je připravit? 

 

Papriky (i chilli) nebo lilky opečte celé pod rozpáleným grilem, v horké troubě – na plechu a pečicím papíru – či přímo nad plamenem plynového sporáku. Počkejte, až slupky zčernají, svrasknou a začnou se oddělovat. 

Opečené horké papriky vložte do misky nebo do plastového sáčku, přetáhněte fólií, respektive uzavřete, a zchlaďte. Až se ,zapotí‘, oloupejte je a zbavte semen i osemení. Když papriky hned nesníte, zalijte je olejem; v lednici vydrží zhruba týden.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč