Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na cukrový sirup, který se vám při pečení bude hodit

sypání cukru do hrnce
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Bude se vám hodit třeba do polevy na svatební dort a do jiných zákusků, ochucený pak do nápojů – pokud sladíte, užijete některé sirupy i do kávy.

 

Základní sirup

  1. Do rendlíku vsypte stejný objem jemného krupicového cukru a vody. Na mírném ohni vařečkou míchejte, aby se cukr rozpustil.
  2. Chcete-li, přidejte dochucovací přísady (viz níže), zvyšte plamen a pět až osm minut vařte. Případnou vznikající pěnu sbírejte.
  3. Sirup by měl lehce zhoustnout. Aby nekrystalizoval, je důležité ho v téhle fázi nemíchat. Krystalky, které se usazují na stěnách rendlíku, opatrně sbírejte štětcem namočeným do vody.

Sirup můžete uvařit i hustší – stačí déle vařit – jen se pak nedá skladovat.

Skladování  

Uvařený sirup nalijte nejlépe přes plátno nebo velmi husté sítko (čisté!) do sklenice a nechte zchladnout. Pokud ho hned nespotřebujete, sklenici zavřete a uložte do lednice, kde sirup vydrží bez újmy zhruba dva týdny.

Přidejte chuť a vůni

Aroma a někdy i barvu dodá cukrovému sirupu například kůra z citronu, pomeranče nebo limety. Z koření je vhodná třeba skořice, anýzové hvězdičky, vanilka nebo šafrán. Ale můžou to být i další přísady podle vaší fantazie.

Zdroj: Apetit

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč