Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na nákup mořských ryb

ryby
ZDROJ: Jeremy Stewart/Unsplash
sdílet:

Ať už nakupujete v malém obchodě nebo supermarketu, důležité je, zda má velký obrat. Ten je totiž jakousi pojistkou čerstvosti. V obchodě nebo poblíž prodejního pultu by to mělo vonět mořem, ne rybinou.

 
  • Ryby by měly být skladovány na ledu nebo důkladně chlazené, jinak podléhá rychlému rozkladu.
  • Pokud jsou ryby celé, zaměřte se na jejich oči. Vypadají-li, jako by byla ryba živá, bude dobrý i zbytek ryby.
  • Žábry by měly být čisté a uvnitř červené.
  • Maso čerstvých ryb vypadá vlhce a zářivě, ne kalně, a má rovnoměrné zbarvení. Na omak je pevné, ne houbovité. Je-li to možné, požádejte prodavače, aby maso stiskl mezi prsty nebo do ryby sami píchněte prstem, pokud jste například na trhu, abyste mohli posoudit, jestli maso stále pruží.
  • Kupujete-li části ryby, vybírejte vždy části od ocasu, tam bývá maso nejlepší.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč