Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak připravit dokonalý pečený česnek

cesnek
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Výborný nejen do polévek, ale i do šťouchaných brambor a jiných jídel na dochucení. Zkuste jeden z triků:

  • Rozpulte česnek, upečte v troubě a v pasírovacím strojku z něj udělejte pastu. Tu pak na závěr vaření vmíchejte do polévky.
      
  • Upečte celou neoloupanou palici česneku s lehce seříznutým vrškem. Nebo ji rozpulte a zakapejte olivovým olejem.
      
  • Další možností je zabalit palici česneku do alobalu a péct při 180–200 stupních asi 50–60 minut. Česnek krásně změkne a pak se ze slupky vymáčkne, ani se nemusí pasírovat.

Výhodou pečení ve slupce (i celé neoloupané stroužky) je, že se česnek nepřipálí a nevysuší a není hořký. Má jemnou chuť.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč