Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak připravit domácí citronový krém

Jak připravit domácí citronový krém

Citronový krém je výborný na dorty, palačinky i jako náplň do košíčků z lineckého těsta. Pod názvem lemon curd ho koupíte v obchodech s britskými specialitami. Jeho domácí verze je však velmi lahodná.
2. 5. 2011

Příprava domácího citronového krému


Vyrobte si svůj domácí citronový krém: do ohnivzdorné mísy dejte 100 g nakrájeného másla, 330 g krupicového cukru, jemně nastrouhanou kůru (jen žlutou část, bílá je hořká) a vymačkanou šťávu z velkého biocitronu. Mísu vložte na hrnec s vroucí vodou, aby se nedotýkala hladiny, a míchejte, až se rozpustí cukr. Sejměte z hrnce, přidejte dvě prošlehaná vejce a jeden žloutek, vraťte nad vroucí vodu a míchejte do zhoustnutí asi 8 minut. Potom odstavte a nechte 5 minut chladnout.

Pokud krém ihned nepoužijete, naplňte jím uzaviratelné sklenice a skladujte ho v lednici.

Stejným způsobem můžete připravit také pomerančový krém. Jen citron zaměňte za jeden menší chemicky neošetřený pomeranč.


Související

Šlehejte krémy a ‚pečte‘ bez pečení

Šlehejte krémy a ‚pečte‘ bez pečení

Už za deset dní rozvoní kuchyni rybí polévka a kapr s bramborovým salátem. Předtím však ještě věnujte čas vánočním...

Komentáře

Obrazek uzivatele
Domácí krém je jistě fajn, ale co dělat, když nechce zhoustnout?
Obrazek uzivatele
Milá Petro, šlehat, šlehat a trpělivě šlehat nad vodní párou. :)
Obrazek uzivatele
Moc dekuji za tento clanek pecu zrovna narozeninovy dort a citronovy krem mi chybel az do teto chvile. Dekuji.

Přidat komentář