Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
3x jahodové knedlíky

3x jahodové knedlíky

Uvařte si ty nejlepší jahodové knedlíky. Máme pro vás tři různé nápady na knedlíky kynuté, tvarohové a s tofu. Společné mají dvě věci – báječně chutnají a jsou plné sladkých jahod.
3. 6. 2011

Jahody a nadýchané těsto


Nadýchané jahodové knedlíky jsou naprostá klasika. Až přejde sezona jahod, můžete stejné těsto naplnit meruňkami, borůvkami a na podzim třeba švestkami. Sypejte strouhaným tvarohem.

Jahody a tvaroh


Z tvarohového těsta vytvarujte drobné knedlíčky, neplňte je však ovocem. Podávejte je s omáčkou z rozmačkaných jahod s cukrem. Dozdobte kysanou smetanou.

Jahody a tofu


Pokud jste rození experimentátoři, vyzkoušejte knedlíky ze strouhaného tofu a rýžového mléka. Ideální pro vegany a při alergii na mléčné výrobky. Jahody si s knedlíky užijete hned dvakrát – jednou v náplni a podruhé jako omáčku.

3× recept na knedlíky s jahodami:



Připravila Jana Kopřivová

Související

Jemný ořechový knedlík s pastinákem

Ořechy a pastinák dodají slavnostní verzi houskových knedlíků kořenitou chuť.

Nejjednodušší (a nejlepší) ovocné knedlíky

Knedlíky od čtenářky Jitky Brandejské jsme vybrali pro jejich supersnadnou přípravu. „Můžete je podávat posypané...

Přidat komentář