Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5 nejlepších receptů s mletým masem

masové kuličky z mletého masa
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Ztrácíte se v řeznictví při nákupu masa? Začněte mletým. Pokud dodržíte několik jednoduchých pravidel, budou se všichni olizovat.

Při nákupu mletého masa dejte přednost masu čerstvě umletému. U řezníka si vyberte nebo nechte ukázat konkrétní kousek a pak si ho dejte semlít (nebo si ho namelte v masovém mlýnku doma). Jedině tak máte jistotu, co přesně potom na talíři najdete. Nemáte-li možnost čerstvého mletí masa, vybírejte v obchodě jen takové, které má jasnou červenou barvu. Vaničku se zašedlým či pobledlým obsahem nechte pěkně v chladicím boxu supermarketu.

Odnesli jste si domů krásně namleté maso? Nezapomeňte, že oproti masu v celku se rychleji kazí. Zpracujte ho proto co nejdříve, nejpozději do dvou dnů od nákupu (nebo kupte maso v celku a melte ho těsně před přípravou). Ani během úpravy s ničím neotálejte: maso ochuťte, uhněťte požadovaný tvar a okamžitě tepelně zpracujte. Mleté maso můžete zmrazit. V mrazáku vydrží čtyři měsíce. Po rozmrazení ho ihned spotřebujte. Rozmrazené maso již zpět do mrazáku nepatří!

5× jídlo z mletého masa:

Připravila Jana Kopřivová

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč