Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Snadno a rychle: rajčatový kompot

Šéfkuchař Andrea Accordi podává rajčatový kompot ke klobásce cotechino. Ochutnejte ho také.
4. 5. 2012

Rajčatový kompot v pěti snadných krocích:

 

  1. Spařte a oloupejte 300 g datlových nebo třešňových rajčátek a zbavte je semen.
  2. Zahřívejte zvolna 100 g javorového sirupu se 2 lžícemi másla, až začne karamelizovat.
  3. Přidejte okapaná rajčata a míchejte další 3 minuty.
  4. Osolte, zalijte 100 ml vody z rajčat a vařte do zhoustnutí.
  5. Vypněte a vmíchejte lžíci limetové šťávy.

 

Jak podávat


Spolu s rajčatovým kompotem si uvařte také klobásku cotechino s čočkou a kořenovou zeleninou. Dobrý je také ke grilovanému masu nebo na opečené ciabattě.

 

Související

Kečup à la provençale

Provensálský kečup? Proč ne! Klasický hutný kečup vám sice nevznikne, na druhé straně získáte skvělý základ pro omáčky...

Jablíčka z ráje

Červená, žlutá, oranžová, oválná, třešňová, malinová, datlová – od doby objevení Ameriky rajčata dobyla naše...

Přidat komentář