Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Podzimní zavařeniny: dýňové čatní

Podzimní zavařeniny: dýňové čatní
sdílet:

Skvělé jako chuťovka k sýru, steakům nebo jako náplň sendvičů a burgerů.

Co potřebujete?

  • 1 kg dýňové dužiny
  • 4 lžičky soli
  • 250 g cibule
  • půl lžičky sladké papriky
  • 2 bobkové listy
  • čtvrt lžičky mletého pepře
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 chilli paprička
  • 120 g krupicového cukru

Jak na to?

  1. Dýňovou dužinu pokrájejte a rozmixujte, přidejte 2 lžičky soli a chvíli počkejte, až dýně pustí vodu.
  2. Mezitím nadrobno nakrájejte cibuli, třetinu z ní osmažte dozlatova, po odstavení zasypte sladkou paprikou a dejte stranou.
  3. Z dýně slijte přebytečnou vodu a dužinu přesuňte do hrnce. Přidejte bobkové listy, mletý pepř a pod pokličkou duste půl hodiny. Pak vmíchejte plnotučnou hořčici, osmaženou cibuli s paprikou a zbytek syrové cibule, na drobné kroužky pokrájenou chilli papričku, krupicový cukr a 2 lžičky soli.
  4. Vařte do zhoustnutí, odstavte a plňte do malých skleniček. Sterilujte 30 až 40 minut v páře nebo ve vodě ohřáté na 75 až 80 °C.

Náš tip

Dýně půjde snadno krájet keramickými noži Ceramex. Jsou velmi ostré a nelepí se na ně kousky zeleniny. Díky nízké hmotnosti a dokonalému vyvážení se s nimi skvěle pracuje. V dužině navíc nezanechávají kovový pach. Nože Ceramex jsou praktickým pomocníkem do každé kuchyně – nejsou kovové, proto nezkorodují, neztupí se a díky speciálnímu povrchu neničí vitaminy a enzymy.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč