Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Na víkend: univerzální recept na muffiny

Stačí pár zásad, k tomu recept, který můžete libovolně obměňovat, a populární bábovičky jsou na světě!
24. 9. 2012

Při pečení muffinů vycházejte z následujícího poměru surovin:

  • 280–300 g mouky (nebo směsi mouky a kakaa či kombinace různých druhů mouky)
  • 1 lžíce kypřicího prášku (nebo 2 lžičky jedlé sody + 1 lžička kypřicího prášku)
  • 90 g másla
  • 2 větší vejce
  • 250 ml tekutiny (mléka, jogurtu, podmáslí, bublinkové limonády atd.)
  • 50–120 g cukru


Vždy nejdříve zpracujte suchou a mokrou směs zvlášť a pak je spojte. Tento základní recept pak můžete dochucovat, jak chcete. Přidejte čerstvé či sušené ovoce, čokoládu či ořechy. Hodí se i ovocná pyré nebo marmelády (pak ale nezapomeňte ubrat cukru).

Přečtěte si také, jak správně péct muffiny.

Související

Kakaové muffiny s hruškou

Podzimní minibábovičky

Perníkové muffiny

K muffinům můžete podávat rybízový nebo meruňkový džem anebo povidla. Voní jako Vánoce...

Citronové muffiny s mákem

Osvěžující citron a zemitý mák jsou dvojice, kterou si snadno zamilujete.

Kaštanové muffiny

Tenhle recept asi nejvíc oceníte, jestli to máte blízko na Slovensko, do Rakouska nebo do Maďarska, kde je kaštanové...

Muffiny se dvěma sýry

Bábovičky s překvapením

Mandlové muffiny se švestkami

S kousky čerstvých švestiček

Přidat komentář