Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak připravit dokonalé topinky

Jak připravit dokonalé topinky

Topinky má každý rád! Nejen z nostalgie, ale také pro jejich snadnou přípravu, skvělou chuť a spoustu variant. Tady jsou naše tipy, jak usmažit božské topinky.
5. 10. 2012
  • Na přípravu topinek je ideální chleba typu šumava. Dbejte na to, aby byly krajíce rovně ukrojené – nakrájejte je v kráječi nebo rovnou kupte krájený chléb.
  • Na topinky se hodí jak čerstvý, tak i starší chléb (ten na rozdíl od čerstvého nasákne méně tuku).
  • Topinky můžete smažit na oleji nebo na sádle. Vrstva horkého tuku v pánvi by měla být asi na prst vysoká. Pak do ní vložte plátky chleba a opečte je z obou stran dočervena. Vyjměte, osušte ubrouskem, osolte a potřete stroužkem česneku.
  • Pokud vám bývá po klasických smažených topinkách těžko, potřete chléb pomocí mašlovačky olejem a pak ho opečte nasucho v pánvi nebo v troubě. Můžete ho také opéct v toustovači a pak potřít olejem.

Související

Topinka s ďábelskou směsí

Vzpomínáte nostalgicky na ďábelskou pomazánku na topinky z konzervy? Tahle směs se jí po čertech podobá. Vyžaduje...

Topinka s houbami a volským okem

I když víme, že topinky nejsou z oblasti light pokrmů, překvapivě velké množství receptů včetně tohoto je...

Topinka s kapustou a čabajkou

Klobása s kapustou jde skvěle dohromady, tak ji ještě vylepšete topinkou. V naší redakci se tenhle recept stal...

Topinka s míchanými vejci

I takhle může chutnat božská topinka.

Topinka s pečeným česnekem

Pečený česnek má neodolatelnou nasládlou chuť, kterou skoro není potřeba ničím doplňovat, ale šťavnaté rajčátko a pár...

Topinka s pivním sýrem

Hospodská klasika dostane na topince nový rozměr – ne nadarmo jí někdo říká sýrový tatarák...

Topinka s tatarákem

Inspirovali jsme se tatarákem z restaurace Na Kopci, kde vaječný žloutek zastupuje majonéza. Bude vám chutnat!

Přidat komentář