Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak připravit dokonalé topinky: Aby vám nebylo špatně použijte správný chleba, anebo je zkuste upéct v troubě

Pikantní topinky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Topinky má každý rád! Nejen z nostalgie, ale také pro jejich snadnou přípravu, skvělou chuť a spoustu variant. Tady jsou naše tipy, jak usmažit božské topinky.

Příprava topinek je jednoduchá a pokrm můžete přizpůsobit svým chuťovým preferencím. Chléb nakrájejte na plátky o tloušťce přibližně jednoho centimetru.

  • Na přípravu topinek je ideální chleba typu šumava. Dbejte na to, aby byly krajíce rovně ukrojené – nakrájejte je v kráječi nebo rovnou kupte krájený chléb.
  • Na topinky se hodí jak čerstvý, tak i starší chléb (ten na rozdíl od čerstvého nasákne méně tuku).
  • Topinky můžete smažit na oleji nebo na sádle. Vrstva horkého tuku v pánvi by měla být asi na prst vysoká. Pak do ní vložte plátky chleba a opečte je z obou stran dozlatova. Vyjměte, osušte ubrouskem, osolte a potřete stroužkem česneku.
  • Pokud vám bývá po klasických smažených topinkách těžko, potřete chléb pomocí mašlovačky olejem a pak ho opečte nasucho v pánvi nebo v troubě. Můžete ho také opéct v toustovači a pak potřít olejem.

Topinky jsou skvělým způsobem, jak využít starý chleba. Osmažením rázem vytvoříte nový pokrm. Na křupavý plátek můžete servírovat tatarák, různé pomazánky (tvarůžkovou, z trhaného masa) nebo třeba ďábelskou směs z mletého masa.

Nejlepší topinky? Ty ďábelské

Ďábelské topinky jsou klasikou českých hospod. Základem ďábelské směsi je mleté hovězí maso, nesmí chybět česnek, cibule a čerstvá chilli paprička. Hotové topinky s pálivou směsí posypte strouhaným sýrem a ozdobte petrželkou. Říz ďábelských topinek můžete ještě podpořit, když opečený krajíc potřete z obou stran česnekem.

Zdroj: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč