Jak na zázvor

Jak na zázvor

Surovina nezbytná pro asijské vaření musí být čerstvá a důkladně očištěná.
9. 4. 2013 | Autor: redakce Apetitu
NÁKUP
Zázvor je k dostání prakticky v kterémkoli supermarketu či u vietnamských zelinářů. Kupujte pouze takové oddenky, které jsou od pohledu čerstvé, na omak pevné, nejsou seschlé, a hlavně nejeví známky plesnivění.

LOUPÁNÍ
Při loupání nožem se ztrácí zbytečně mnoho zázvoru. Pokud je opravdu pěkný, stačí ho jen důkladně vydrhnout. V opačném případě ho neloupejte nožem, ale oškrabte hranou lžičky. Zázvor, který se chystáte strouhat, neloupejte.

SKLADOVÁNÍ

Oddenek zázvoru vydrží, zabalený v papírové utěrce a plastovém sáčku, aby nevysychal, v chladničce až tři týdny. Zmrazený v plastovém sáčku vám bude k dispozici i dva měsíce; ze zmrzlého oddenku oddělte potřebný kousek a zbytek vraťte do mrazáku.

Další nápady a tipy, jak zpracovávat exotické suroviny, najdete v časopise Apetit speciál Kuchyně Asie.
[[nid:76]]

Přidat komentář