Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak kupovat či skladovat zázvor?

zazvor
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Surovina nezbytná pro asijské vaření musí být čerstvá a důkladně očištěná.

Nákup

Zázvor je k dostání prakticky v kterémkoli supermarketu či u vietnamských zelinářů. Kupujte pouze takové oddenky, které jsou od pohledu čerstvé, na omak pevné, nejsou seschlé, a hlavně nejeví známky plesnivění.

Loupání

Při loupání nožem se ztrácí zbytečně mnoho zázvoru. Pokud je opravdu pěkný, stačí ho jen důkladně vydrhnout. V opačném případě ho neloupejte nožem, ale oškrabte hranou lžičky. Zázvor, který se chystáte strouhat, neloupejte.

Skladování

Oddenek zázvoru vydrží, zabalený v papírové utěrce a plastovém sáčku, aby nevysychal, v chladničce až tři týdny. Zmrazený v plastovém sáčku vám bude k dispozici i dva měsíce; ze zmrzlého oddenku oddělte potřebný kousek a zbytek vraťte do mrazáku.

Další nápady a tipy, jak zpracovávat exotické suroviny, najdete v časopise Apetit speciál Kuchyně Asie.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč