Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recept na neděli: andělský likér

krémový likér - vaječný koňak
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Nová kuchařská kniha Láska prochází kuchyní od Denisy Bartošové nás zaujala už svojí okouzlující obálkou. Uvnitř najdete originální recepty na jedlé dárky a především nápady, jak je krásně zabalit.

Jedlé dárky můžete věnovat při různých příležitostech, nejen o Vánocích, a tak je kuchařka Láska prochází kuchyní tematicky rozdělena podle měsíců. Na ochutnání jsme pro vás z 51 receptů vybrali snadný andělský likér, který voní zimním kořením. Jedna sklenička, druhá sklenička, třetí… Andělský likér je sladce smetanový a díky rumu také ďábelsky omamný. Pro jistotu dávky v receptu hned zdvojnásobte, aby vám zbyl ještě jako dárek.

Recept na 1,5 l likéru:

SUROVINY:

  • 2 konzervy karamelového kondenzovaného mléka (každá má 397 g)
  • 620 g neslazeného kondenzovaného mléka
  • 3 svitky skořice
  • 3 hvězdičky badyánu
  • 1 vanilkový lusk
  • 2 hřebíčky
  • lžička mleté skořice
  • 500 ml bílého rumu

 

  1. V rendlíku zahřejte neslazené kondenzované mléko a přidejte koření. Vanilkový lusk nejprve podélně překrojte, aby se aroma lépe uvolnilo. Nechte v mléce 24 hodin louhovat. Druhý den celé koření vyndejte.
  2. Z vanilkového lusku špičkou nože vyškrábněte semínka, ta vraťte do mléka. Lusk buď vyhoďte, nebo opláchněte, nechte usušit, a rozmixujte s krystalovým cukrem na jemný prášek, který použijete jindy
  3. Kořením provoněné mléko spojte s karamelovým kondenzovaným mlékem, nejlépe to jde ponorným mixérem. Postupně přilévejte bílý rum. Likér naplňte do připravených lahviček a nechte rozležet.
  4. Lahve s likérem ozdobte papírovými andělskými křídly, na větší lahev můžete přilepit krajkovou aplikaci jako šaty anděla.




Knihu Denisy Bartošové Láska prochází kuchyní – Uvařte, zabalte a darujte jedlý dárek koupíte na www.smartpress.cz za 499 Kč.

Foto: archiv nakladatelství Smartpress

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč