Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Seriál o mase: kachní prsa

Seriál o mase: kachní prsa
sdílet:

Jemné maso kachních prsou je nejlepší připravit na minutku. Ukážeme vám, jak na to, a přidáme tipy, co dělat se zbylým kachním masem a droby.

V porovnání s masem jiné drůbeže je kachní maso poměrně tučné, a tak je dobré přizpůsobit tomu i způsob úpravy. Kachně vcelku vyhovuje pomalé pozvolné pečení, jemnému masu z prsou zase příprava na minutku a kombinace s ovocem. I z masa zbylého po pečení se však dají vyčarovat kulinářské skvosty, stejně jako z drobů.


 

KDE NAKUPOVAT

Celou kachnu, kterou si můžete sami naporcovat, koupíte mraženou nebo chlazenou, v supermarketech ale bývají k dostání i oddělená chlazená stehna a prsa. Jakostní kachní prsa francouzské provenience koupíte u Robertsona nebo v Makru (barbarie i mulard). V Marks & Spencer mají chlazená kachní prsa od britských farmářů. Prsa od českých farmářů jsou k dostání třeba v lahůdkářství Sváček, kde je mají i naložená ve víně či zauzená.

Více o tom, jak kachní prsa nejlépe upravit, najdete v dubnovém Apetitu.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč