Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

3x zelené a plané

špenátová polévka
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Na Zelený čtvrtek sáhněte bez váhání po bylinkách a mladých jarních listech.

Rozhlédněte se, co u vás roste nebo co prodávají na trhu, ,ulovte‘ to a pak si na tom pochutnejte.

MEDVĚDÍ ČESNEK

Nespleťte si ho s konvalinkami, mají podobné lístky, ale kvetou a voní úplně jinak než česnek! Udělejte si z něj třeba pesto: rozmixujte ho s vlašskými ořechy a olivovým olejem.

ŠŤOVÍK

Z planých šťovíků se dají jíst šťovík kyselý a šťovík menší (nejste-li si jisti, jezte jen pěstovaný šťovík zahradní), a to v rozumném množství – zhruba hrst na osobu a porci. Podušený se hodí do omáček k tučné rybě, jako je losos nebo pstruh.

KOPŘIVY

Nejlepší (a nejzdravější) jsou časně zjara. Kromě velikonoční nádivky a čaje se hodí i na polévku (připravíte ji podobně jako špenátovou) anebo třeba do rizota – tam je můžete doplnit šťovíkem. Kopřivy před konzumací vždycky aspoň spařte, syrové žahají i v ústech.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč