Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dobrodružství v kuchyni: jeseter

Dobrodružství v kuchyni: jeseter
sdílet:

Luxusní ryba, kterou si můžete připravit i doma.

CO TO JE ZA RYBU?

Jeseter je velmi specifická ryba. Tělo má pokryto kůží bez šupin a po celé délce hřbetu a na bočních stranách jsou řady kostěných destiček.

JAKÉ MÁ MASO?

Bílé, jemné a tučné, téměř bez kostí.

JAKÁ MU SLUŠÍ ÚPRAVA?

Menší ryby se dají připravit v celku, větší se porcují na steaky či filety. Maso jesetera se hodí na pečení, pošírování i smažení.

KDE HO KOUPIT?

Například v Makru, kde vám ho na požádání zabijí a očistí, na www.cerstveryby.cz.

JAK RYBU OČISTIT?

Nejdřív je třeba rybu 2–3 minuty spařit ve vroucí vodě, potom odseknout řady štítků sekáčkem nebo větším ostrým nožem a po jejich odstranění stáhnout zbývající kůži.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč