Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šest důvodů, proč přejít na raw čokoládu

Blahodárné účinky čokolády či spíše kakaa jsou známé již dlouhou dobu. Konzumací tabulky mléčné čokolády však našemu tělu příliš neprospějeme. Spíš naopak.
6. 11. 2017 | Autor: Eva Dvořáková

Lepší volbou je sáhnout po tmavé čokoládě s vysokým podílem kakaa nebo po tzv. raw čokoládě. "Díky tomu, že neprochází tepelnou úpravou, si uchovává maximum zdraví prospěšných vlastností," říká Veronika Hanzlíková, výživová poradkyně Košík.cz.

Takže se z ní může stát ideální součást dobré snídaně anebo podzimního mlsání. 

5 důvodů, proč mlsat raw čokoládu

1. Její výhoda spočívá především v tom, že je bohatá na antioxidanty. Obsahuje jich dokonce až 4x více než běžně zpracovaná tmavá čokoláda a 20x víc než borůvky.

2. V raw čokoládě naleznete až 300 minerálů a dalších látek. Kakao totiž obsahuje mimo jiné magnézium, zinek a je bohaté na vitaminy skupiny B.

3. Raw čokoláda je skvělá pro osoby trpící potravinovou intolerancí či alergií. Nenajdete v ní totiž žádné mléčné složky ani lepek.

4. Čokoláda vám pomůže zvládat výkyvy nálad. Kakao zvyšuje v mozku hladinu serotoninu, nazývaného také hormon štěstí, čímž pomáhá vyrovnávat jeho pokles například při PMS.

5. Čokoláda chrání vaše srdce. Vysoký obsah flavonoidů v raw kakau pomáhá regenerovat a zpevňovat cévy a působí jako prevence diabetu II. typu.

6. Díky vysokému obsahu magnézia je raw čokoláda skvělou prevencí osteoporózy. Prokazatelně snižuje krevní tlak i hladinu „špatného“ LDL cholesterolu.

reklama

Přidat komentář