Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chia semínka

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, zda si myslíte, že by šlo zahušťovat chia semínky. Rozemlít je na prášek a přidávat do polévek či omáček místo jíšky... 

Obrazek uzivatele

Dobrý den,

v principu by to mělo fungovat, ale musíte být připraveni na změnu struktury jídla (chia semínka v tekutině mají rosolovitou konzistenci - skvělým příkladem je např. chia pudink). Jíška se používá nejen na zahuštění pokrmu, ale i jako chuťová složka, ale samozřejmě ji lze vynechat. Pokud chcete své vaření "ozdravit a odlehčit", my volíme spíše nezahuštěné varianty jídel nebo v takových případech zahušťujeme třeba mixovanou zeleninou. 

Mějte se krásně, Apetit