OBCHOD

Cukroví

Dobrý den. Každoročně jsem pekla dle Vašeho Apetitu z listopadu 2009 vynikající cukroví. Někam jsem recept založila a na Vašich stránkách není. Vím, že byl na straně 83. Pomůžete mi. Děkuji Ivka

Obrazek uzivatele

Dobrý den, Ivko,

recept přikládám a v nějaké volné chvilce chybu napravím a recept na web převedu! Moc děkujeme za upozornění.

S pozdravem, redakce Apetitu

Čokoládová kolečka

PŘÍPRAVA 15 MINUT | CHLAZENÍ 2 HODINY | PEČENÍ 10–15 MINUT | NA 2 PLECHY

VELMI SNADNÉ

125g másla, změklého
50g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
100g hladké mouky, prosáté
50g škrobové moučky
30g hořké čokolády, nastrouhané 1 lžička mleté skořice
cca 150g celých lískových jader, oloupaných

120g 60% čokolády, rozpuštěné ve vodní lázni

1 Máslo utřete s oběma cukry na krém. Mouku smíchejte se škrobem, hořkou čokoládou i skořicí. Směs pak postupně vmíchejte k máslovému krému a vytvořte hladké těsto. Rozdělte ho na tři díly, z každého vyválejte váleček o průměru 2 centimetry a dejte aspoň na dvě hodiny do lednice.

2 Válečky krájejte na 1cm silná kolečka. Do středu každé placičky zapíchněte lískový oříšek, přeneste na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 10–15 minut.

3 Kolečka po vychladnutí z poloviny namáčejte v rozpuštěné čokoládě.