OBCHOD

Medovnik 2006/2

Dobry den, rada bych upekla medovnik z cisla 2006/2. Je mozne nahradit Heru maslem? Nerada ji pouzivam, kvuli palmovemu oleji, ktery obsahuje. A mohu misto obycejneho cukru pouzit trtinovy? Pokud ano, bude vhodnejsi klasicky dostupny krystal nebo bude lepsi si jej pomlit? A posledni vec... Mohu si cast dortu pripravit predem a dodelat jej dalsi den? Napr. nachystat testo na korpusy apod. ? Dekuji Vam za info, Pavla
Obrazek uzivatele

Dobrý den,

při pečení určitě můžete nahradit Heru máslem, tak to lze udělat takřka v každém receptu. Třtinový cukr by měl jít také použít, ale přesně jak píšete, pozor na hrubost. Měla by odpovídat krupicovému cukru, takže v případě potřeby ho lehce pomelte. Ale máme dojem, že i třtinový se už dá sehnat jemnější. Těsto na korpusy bychom určitě udělali čerstvé, soda by z něj totiž do druhého dne vyprchala. Upečené, nepromazané korpusy ale do druhého dne uchovat můžete. Jen bychom je zabalili do potravinové fólie, aby zbytečně neokoraly. 

S pozdravem,

redakce Apetitu