Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pekanový koláč

V časopise 1/19 je pekanový koláč do misky. Nenašla jsem jej na těchto stránkách. Chtěla bych vědět, jak má být konzistenčně. Těsto, jestli to nazvat těstěm je voda a když se to nalije na ty ořechy dole, tak ty se vyplaví nahoru a hmota dole je řídká, nevím, zda vůbec propečená. Mám z tohoto receptu smíšené pocity a jak jsem viděla to řídké těsto, tak jsem si říkala, zda jste něco neopomněli v tom receptu. Děkuji za Vaši odpověď. Monika

 

Obrazek uzivatele

Dobrý den, Moniko, recept (spolu s ostatními v tomto článku) pochází z kuchařky Bleskové dezerty z edice Apetit, která vyšla vloni v létě. Na našich webových stránkách jste ho najít nemohla, protože recepty se na ně vkládají až po roce od uveřejnění v časopise (web tedy slouží trochu jako archiv). Když jsme kuchařku připravovali, dlouho jsme uvažovali, jak dezerty tohoto typu (podobné jsou i ostatní recepty v článku) nazvat. Nejde totiž o koláč v pravém slova smyslu – jeho konzistence spíš připomíná pečený krém nebo suflé – ale na rozdíl od něj neobsahuje tolik vajec, takže v troubě nevyroste, jen se trochu zpevní. Nakonec jsme zvolili název koláč do misky (bodoval i návrh nekoláč), abychom zdůraznili, že jeho konzistence se bude od tradičních koláčů lišit. Rozhodně ho z misky nevyndáte a nenakrájíte – jde o teplý dezert, který se jí lžičkou. Takže těsto je skutečně hodně tekuté a to, že ořechy ze dna vyplavaly po nalití těsta na povrch, je v pořádku. Omlouváme se, pokud jste od receptu očekávala něco jiného.

Obrazek uzivatele

Děkuji za Vaši zprávu. Recept mě nezklamal, ba naopak, akorát jsem nevěděla, jestli jsem ho nepokazila. Určitě si ho znova udělám.

 

Obrazek uzivatele

Děkuji za Vaši odpověď, "nekoláč" mě nezklamal, ba naopak, akorát jsem si nebyla jistá jak má vypadat. Před pár dny jsem dělala ten banánový "nekoláč" a také jsem si nebyla jistá. Pěkný den. MP