Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeptejte se redakce: Vymazání pekáče pod pečicím papírem

kolac
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Víte, jak si usnadnit pečení? Vyzkoušejte náš jednoduchý tip…

 

V minulém roce vyšel v Apetitu recept na meruňkový koláč s podmáslím a mletými mandlemi. Koláč je výborný, jen moc nerozumím tomu, proč se má pekáč vymazat máslem, pak se do něj má vložit pečicí papír a pak se teprve má nalít těsto. Připadne mi to jako škoda másla, vždyť pečicí papír sám by měl zajistit, že se koláč nepřichytí k pekáči... Jaký je zde tedy technologický důvod vymazání? A je-li to nutné, není možné místo másla použít třeba olej, kterého by mi tak líto nebylo? (Zdá se mi, že chuť tuku nemůže přes pečicí papír ke koláči stejně proniknout...)

Hlavním důvodem vymazání plechu pod papír je ten, že papír poté v plechu "nejezdí" a drží pěkně na místě. Samozřejmě by stačil vymazat třeba jenom proužek plechu kolem dokola nebo ho nemusíte vymazávat vůbec. Je to opravdu jenom "vychytávka", jak si trochu usnadnit práci s občas nezkrotným papírem na pečení.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč