0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

25. úkol: Strdí

25. úkol: Strdí
sdílet:
Medový úlkol nese číslo 25.

Legenda praví, že když stanul praotec Čech na Řípu, prohlásil: „To je ona, země zaslíbená, mlékem a strdím oplývající!“ (A strdí, to jsou plástve včelího medu, které nevznikají v člověkem vytvořeném včelím úlu, ale ve volném prostředí v přírodě.)

Čechy tedy zřejmě dříve oplývaly strdím, nyní díky včelařům oplývají aspoň domácím medem. A z toho vyplývá dnešní medový úkol: Dejte si jídlo nebo pití, kde med opravdu vynikne.

Medová inspirace z Apetitu:

Autor: Eva.Dvorakova

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit