Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

5 pražských restaurací, kde se najíte dobře a levně

5 pražských restaurací, kde se najíte dobře a levně
sdílet:

Objevili jsme několik pražských podniků, kde vaří skvělá jídla za příjemnou cenu. Ideální, když si chcete užít i v týdnu před výplatou.

Autentické Mexiko

Parta kamarádů z Mexika si v Praze 3 zařídila malý prostor, kde své návštěvníky občerstvuje autentickými mexickými pokrmy.

  • Ochutnat můžete tacos, burritos, tortas nebo pravé mexické polévky. Více info na Facebooku.
  • Minus podniku: Málo míst k sezení

Nenáročné posezení

Vršovická kavárna a bistro Café Sladkovský má velmi příjemnou atmosféru. Stálé menu nabízí cestu téměř kolem celého světa, od italských těstovin přes americké burgery až po marocké speciality, a to vše za příznivou cenu.

  • V interiéru kavárny najdete i použité knihy, jejichž koupí přispějete na některý z pražských domovů pro seniory. 
  • Rezervace vždy nutná, někdy i pár dní předem. Kontakt najdete tady.

Za českou klasikou

Skvělým podnikem, kam zavést přátele z cizích zemí, je jednoznačně žižkovský hostinec U Vodoucha. Svou nabídkou připomíná nedělní maminčino vyváření a jejich kynuté ovocné knedlíky jsou skoro (aby se babička neurazila) jako od babičky. Menu doplňuje velký výběr chuťovek k pivu i piv samotných. Doporučujeme jejich nakládaný hermelín a domácí paštiku. Denní i stálé menu najdete zde.
Dejte si pozor na: Kuchař vaří českou kuchyni báječně, ale těstoviny a saláty nás nenadchly.

Indický oběd

Kousek od náměstí Jiřího z Poděbrad najdete indickou restauraci The Pind, která během poledne nabízí svým návštěvníkům menu all you can eat (neboli sněz, co můžeš) za krásných 109 Kč.

  • Uvnitř restaurace najdete bufetový stůl s indickými plackami, chlebem naan, salátem a jogurtovou zálivkou a klasickými sytými indickými jídly, jako jsou chana masala, chicken masala, karí, dhál atd. 
  • Obsluha neovládá perfektně český jazyk. Angličtina se vám bude hodit.

Velký výběr polévek

Karlínská Polévkárna funguje již několik let a její popularita pořád stoupá. Každý den nabízí několik druhů polévek – české, zahraniční, v klasickém podání i ve zdravější verzi. Mezi naše nejoblíbenější patří třeba ruský boršč, kuřecí estragonová nebo mrkvová se zázvorem.

  • Polévky se podávají v různě velkých miskách a podle toho se odvíjí i cena. K šálku horké polévky si můžete zakousnout gruzínské chačapuri – chlebové placky plněné sýrem. Více info tady.
  • Nebýhodou je málo míst k sezení a dlouhé fronty v době oběda.

Související články

Indický dhal: Exotická pochoutka stará tisíce let. Znáte ji?
  • Novinky a zajímavosti

Indický dhal: Exotická pochoutka stará tisíce let. Znáte ji?

Tradiční indická kuchyně, to jsou záhadná koření, pálivé omáčky, omamné vůně… a čočka. Právě ta se v Indii řadí mezi nejčastější potraviny, které vám rodilí obyvatelé připraví na tisíc způsobů. Místní specialitou je také proslulý indický...
Slovník mexických placek a pokrmů
  • Jak na to

Slovník mexických placek a pokrmů

Mexickou kuchyni můžeme směle nazvat kuchyní mnoha chutí a barev. Těžko byste hledali větší kulinářskou variabilitu a chuťovou rozmanitost, než je tomu právě v této zemi. Poodhalme proto tajemství přípravy toho nejtradičnějšího, co...
Autor: nikita.rybova

Obchod Apetit