0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

54. úkol: Marš!

54. úkol: Marš!
sdílet:
Víte, co to je kočičí marš? Ne? Tak se to brzy dozvíte! :)

Výzva se vydala na okružní cestu kolem Brna. Ještě než ho opustí a zmizí dál na sever, je potřeba seznámit se s pověstným jídlem ze zdejších končin. Jmenuje se kočičí marš a v podstatě jde o fazole, vařené brambory a sádlo nebo škvarky. Podobné jídlo se dá dosledovat po celé Moravě, ovšem často pod jiným názvem. Dnes ale zůstaňme u kočičího marše.

Dejte si libovolnou kombinaci fazolí a brambor. Můžete použít jak fazolkové lusky, tak vyloupané fazole, fajnšmekrům ráda uznám i edamame. Stejně tak nezáleží na podobě brambor. Dělejte si s uvedenými surovinami co chcete, podstatné je dostat je do jednoho jídla.

Kombinační inspirace z Apetitu: 

 
Autor: Eva.Dvorakova

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit