Delikatesa v podobě tenkých plátků masa z hovězího hrudí nebo z pupečních žeber. Šťavnaté, křehké a měkké maso. Přesně takové je pastrami. Příprava tohoto pokrmu patří sice mezi časově náročnější, ale rozhodně stojí za to.
...
Guláš jako z hospody patří mezi jídla oblíbená davy. Co všechno do něj patří, kolik majoránky přidat a použít rajčatový protlak? Otázek kolem guláše se vždy najde spoustu, připravit nejlepší guláš vám pomůže šéfkuchař Ondřej Slanina. Má v...
Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...
Toužíte po vodě bez pachuti chloru a s vědomím, že jste pro její přirozenost učinili maximum? Řešením je vodu filtrovat. K tomu skvěle slouží filtrovací karafy a konvice. Napustíte do nich vodu a cestou dovnitř nebo ven – záleží, jakou...
Možná si ji pamatujete jako malou Gertie z filmu E.T. Mimozemšťan, sympatickou Lucy z romantické komedie 50× a stále poprvé nebo coby jednoho z Charlieho andílků. Americká herečka Drew Barrymore ale v posledních letech boduje především jako...
Používání divokých bylin, plevelů a květů v kuchyni patří k trendu, kterým se řídí ti nejlepší šéfkuchaři i cukráři. Buďte jako a oni a vyrazte na louku pro jedlé květy, se kterými jídlo doslova rozkvete, i když je za okny pošmourno. Rychle...