Stačí pomyšlení na vláčné, křehké a nadýchané pečivo a už se vám sbíhají sliny? Plundry, jak se plundrovému pečivu s oblibou říká, si snadno připravíte doma. Vyzkoušejte voňavé a lesklé šneky, pletence a jiné druhy danish pastry.
...
Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Snad nic nemilují Švédové tolik jako přestávku na kávu, během které si dají něco menšího k zakousnutí, vypijí pořádný hrnek silné kávy a proberou všechno podstatné – od tipů na vítěze reality show až po plány na oslavy slunovratu.
...
V Reykjavíku najdete špičkové restaurace, Islanďané si ale rádi pochutnávají na fastfoodu. Dopustit nedají na hot dogy, hranolky, burgery ani fish and chips. Když však vaří doma, tak upřednostňují tradiční jídla z lokálních surovin....
Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Hákarl v dávných zimách zachránil nejednoho Islanďana před smrtí hlady. Dnes už má ostrov dobře vyřešené zásobování potravinami a fermentované žraločí maso místní jedí jen tak na chuť. Pokud vás zajímá, jak se z jedovatého stovky let...