Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s absintem

Absint dostal své pojmenování po latinském názvu rostliny, která je jeho hlavní složkou, pelyňku (artemise absinthium). Vedle pelyňku jsou součástí jeho receptury také anýz a fenykl. Jedná se o velmi silný bylinný destilát nebo likér s obsahem alkoholu mezi 35 až 75 %. Má typickou nahořklou chuť a zelenou barvu. Absint lze použít při přípravě některých dezertů nebo při míchání nápojů, například populárního Absinthe Frappé.

...

 

  • Absint pochází ze Švýcarska, kde se v začátcích používal výhradně jako lék. Později se dostal také do kaváren jako aperitiv.
  • O údajných halucinogenních (a tvůrčích) účincích absintu kolovaly kdysi legendy, šlo však nejspíš o účinky vysoké koncentrace alkoholu.
  • Za jeho masivnější konzumací je třeba hledat francouzskou uměleckou scénu, která si tento likér velmi oblíbila a dala mu také poetický název Zelený víla.
  • Kolem konzumace absintu, jeho složení a údajných účincích vzniklo tolik sporů, že byl tento alkohol v mnoha zemích zakázán. Dokonce iv zemi původ,  ve Švýcarsku. Tam byl opět legalizován až v roce 2004, téměř 100 let od jeho zákazu.

Celý popis

Související články

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...