Recepty s absintem
Absint dostal své pojmenování po latinském názvu rostliny, která je jeho hlavní složkou. Pelyněk - artemise absinthium. Kromě pelyňku obsahuje absint i anýz a fenykl. Jedná se o velmi silný bylinný likér s obsahem alkoholu 50-70%. Má typicky hořkou chuť a zelenou barvu. Jedná se o alkohol, o kterém kolují doslova legendy - o jeho údajných halucinogenních účincích. o rituálech a vlivu na uměleckou scénu.
...Absint pochází ze Švýcarska, kde se v začátcích používal výhradně jako lék. Později se dostal také do kaváren jako aperitiv. Za jeho masivnější konzumací je třeba hledat francouzskou uměleckou scénu, která si tento likér velmi oblíbila a dala mu také poetický název Zelený víla.
Nakonec kolem konzumace absintu, jeho složení a údajných účincích vzniklo tolik sporů, že byl tento alkohol v mnoha zemích zakázán. Dokonce iv zemi svého původu - ve Švýcarsku. Tam byl opět legalizován až v roce 2004 - téměř 100 let od jeho zákazu.
Celý popis