Francouzská kuchyně v Hiltonu
11. 5. | Pětichodové degustační menu vytvořil speciálně pro tento večer
hostující francouzský šéfkuchař Gwendal Le Ruyet z restaurace Céleste v
Tančícím domě ve spolupráci s šéfkuchařem restaurace Miroslavem
Hanzalem.
Degustační menu doprovodí vína z vinařství Château Mont-Redon.
Menu:
-
Raci na zeleném a bílém chřestu s extraktem z mušlí,
Châteauneuf-du-Pape blanc 2004
-
Husí játra vařená v husím sádle se sušeným ovocem ochuceným drůbeží
šťávou,
Lirac Blanc 2008
-
Půlka královského holouběte s bretaňskými
artyčoky
a šťávou z černých oliv,
Châteauneuf-du-Pape rouge 2005
-
Vyzrálý sýr s džemem z kumquatu a jarními listy,
Châteauneuf-du-Pape
rouge 1999
-
Panna cotta z jogurtu a jahod s rebarborovým
sorbetem, Château Rio Tord rosé 2008
-
Malé sladkosti
30. 4. 2010 | Autor:
redakce Apetitu
Přidat komentář