Brněnská restaurace La Bouchée připravila na páteční večer degustaci českých biovín, která byla vybrána v soutěži Česká biopotravina roku 2011. Ochutnávku doplní drobná jídla inspirovaná francouzskou kuchyní.
Menu večera:
- Hruška plněná pěnou ze sýra s modrou plísní
- Concassée z rajských jablíček zjemněné bylinkovým crème fraîche
- Tarte flambée
- Pěna z uzeného lososa na bílém toastu zdobená čerstvým koprem
- Variace francouzských uzenin
Víno bez chemie
Biovína jsou zjednodušeně řečeno vína vyráběná z hroznů vinné révy, která je pěstována podle zásad ekologického zemědělství. Aby lahev dostala nálepku biovíno, musí se pěstitel a vinař vyvarovat použití herbicidů a konvenčních hnojiv. S pěstováním vína podle zásad ekologického zemědělství začali v podesátých letech minulého století ve Švýcarsku a Německu. Ke známým českým propagátorům patří Abrlovi z Pavlova, František Mádl z Velkých Bílovic a Vinselekt Rakvice Miloše Michlovského.
Co: Degustační večer s českými biovíny
Kdy: 2. března 2012
Kde: Restaurace La Bouchée, Údolní 33, Brno
Za kolik: 490 Kč
Info: www.labouchee.cz