Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Snídejte férově

Snídejte férově
sdílet:
Připojte se k lidem na celém světě a oslavte Světový den pro fair trade

Sejděte se s přáteli, známými a dalšími desetitisíci lidí po celém světě v parku, na nábřeží nebo náměstí, upečte dobroty z fairtradových výrobků a vyrazte podpořit dobrou věc.

Veřejné pikniky se konají v České republice již šestým rokem vždy druhou květnovou sobotu. Letos 12. května 2012 máte možnost se přidat znovu a podpořit myšlenku spravedlivého obchodu a zodpovědné spotřeby. Stačí se zúčastnit férových snídaní ve vašem městě, a tím podpořit Světový den pro fair trade. Příjemná neformální akce propojuje fair trade výrobky s těmi lokálními. Účastníci pikniku si mohou donést doma vyrobené pochoutky z fairtradových nebo lokálních výrobků a ochutnat produkty místních farmářů. Upečte buchtu, domácí chleba nebo si uvařte fair trade kávu nebo čaj a dejte najevo zájem o výrobky vyrobené v důstojných podmínkách. 

Kam na snídaně


Do férových snídaní se zapojuje čím dál více měst a obcí. Férově posnídat můžete například v Třebíči, v Českých Budějovicích, v Českém Krumlově, Trutnově, Brně, v Praze a dalších obcích, jejichž seznam pro velký zájem neustále přibývá. Přidat se můžete na www.facebook.com/ferovasnidane/events a nebo uspořádat snídani sami. V loňském roce se férových snídaní zúčastnilo 2500 lidí ve 41 městech a obcích České republiky.

 

Co je fair trade


Myšlenka fair trade je založena na způsobu obchodu podporujícím malé pěstitele a řemeslníky z rozvojových zemí Afriky, Asie a Latinské Ameriky, která jim dává příležitost uživit se vlastní prací za důstojných podmínek. Produkty fair trade poznáte tak, že jsou označeny modrozelenou známkou na obalu nebo logem fairtradové organizace. Tyto známky označují výrobky, za nimiž nestojí zneužívání dětské práce, nelidské pracovní podmínky nebo ničení životního prostředí. Více na www.fairtrade.cz nebo www.ferovasnidane.cz.

 

 

 

Připravila Irena Vaňková

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč