Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Brněnští šéfkuchaři představí farmářská menu

Brněnští šéfkuchaři představí farmářská menu

Objevte cestu jídla od farmářů až na vaši vidličku. Brno si již za pár dní vychutná festival Jídlo z blízka.
29. 6. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Původ surovin a příběh jídla, které jíme, je pro stále více lidí důležitý a zajímavý. Proto brněnské sdružení Slow Food Brno pořádá gastronomické letní slavnosti Jídlo z blízka. Festival se koná od 9. do 29. července 2012 ve třinácti brněnských restauracích.

Téměř celý červenec budete mít možnost ochutnat degustační menu připravená z ingrediencí od nejlepších regionálních producentů a farmářů. V každé ze třinácti brněnských restaurací, které se festivalu účastní, budou připravena tříchodová menu od jejich šéfkuchařů. Pochutnáte si na čerstvých pstruzích ulovených v Moravském krasu, na králičím, jehněčím, vepřovém i hovězím masu z ekofarem z Valašska a Vysočiny nebo na čerstvé sezonní zelenině, bylinkách a ovoci ze Znojemska.

Slavnosti Jídlo z blízka nejsou jen o ochutnávce jídla. Čeká vás také doprovodný program – debaty se známými autory kuchařek i setkání s místními farmáři a šéfkuchaři, kteří společně připraví degustační menu festivalu Jídlo z blízka. Chybět nebudou ani kurzy vaření a degustace moravských vín. Více na www.jidlozblizka.cz

Připravila Irena Vaňková



REKLAMA

Přidat komentář