Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Slavnosti chřestu

Slavnosti chřestu

Ivančice na Brněnsku se na jeden víkend promění v ráj gurmánů. Chřestové hody pořádají už po devatenácté.
22. 4. 2013 | Autor: redakce Apetitu

Od 17. do 19. května 2013 se na náměstí jihomoravské obce Ivančice konají Slavnosti chřestu. Čerstvá jarní zelenina, která se těší pověsti lahůdky králů, zde bude k ochutnání v nejrůznějších podobách od předkrmu a polévky až po dezerty.

Festival začíná v pátek 17. května odpoledne, kdy je vstup pro všechny zdarma. Program pokračuje v sobotu, to budou k ochutnání chřestová jídla z osmi restaurací. Chřest do jídelníčku zařadí i další podniky mimo slavnosti. „Nabídku předem kontrolujeme, aby se jídla neopakovala. Návštěvníci se tak mohou těšit na padesát různých pokrmů. Letos navíc zavádíme novinku: k vybraným jídlům budou moci návštěvníci ochutnat vína, která přesně podle jednotlivých receptů nakombinuje vynikající sommeliér Libor Nazarčuk,“ uvedl jeden z pořadatelů Michal Burian.

V neděli se představí známí kuchaři a gurmáni. Do Ivančic přijede například Hana Michopulu, autorka kuchařek, která chřestu věnovala celou jednu kapitolu ve své knize Zpátky domů. Její recepty vynikají jednoduchostí, díky které jarní zeleninu snadno připraví i naprostí začátečníci. Na pódiu uvidíte také herce Lukáše Hejlíka či Janu Čadík, sommeliérku roku 2009. Základní vstupné na akci je 100 Kč. Více na www.slavnostichrestu.cz

Tip redakce


Máte do Ivančic daleko? Uspořádejte si chřestové hody u sebe doma. Chřest milujeme zapečený s parmskou šunkou (recept), v kombinaci s parmazánem a těstovinami (recept) i na křupavé pizze s vejci (recept). Sedm nových nápadů, jak upravit chřest, najdete také v květnovém Apetitu.

Fotogalerie: Slavnosti chřestu

REKLAMA

Přidat komentář