Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Chřestfest v českých restauracích

Chřestfest v českých restauracích

I když se letošní chřestová sezona mírně opozdila, akcí, které oslavují jedinečnou jarní zeleninu, je v Česku hned několik. Mezi nimi i festival, který chřest dostal na jídelní lístky podniků za vstřícnější ceny.
30. 4. 2013 | Autor: redakce Apetitu

Chřestfest se letos koná od 29. dubna do 19. května 2013. Vybrané, převážně pražské restaurace v těchto dnech nabízejí za festivalové ceny menu, jehož základem je bílý nebo zelený chřest. Hosté ho ochutnají v různých úpravách, ať glazovaný, vařený, fritovaný, blanšírovaný, či ve formě pyré. Podniky se nebojí ani sladkých experimentů. Například restaurace U Emy Destinnové nabídne jako dezert cheesecake z mascarpone a zeleného chřestu. Ambroisie Caffé Restaurant zase hostům předloží domácí chřestový závin s jahodami a se šlehačkou. Ceny menu se v jednotlivých podnicích liší, pohybují se od 290 do 490 Kč. Rezervace na www.alakarte.cz/chrestfest/2013

Obroda české zeleniny


Chřest v Česku zažívá renesanci. Komunisté ho prohlásili za buržoazní přežitek, nyní se konečně vrací zpět na naše talíře. Největší českou chřestovnu nově vlastní česká firma, která se rozhodla kromě vývozu zeleniny do zahraničí také více věnovat tuzemskému trhu. Letos by se tedy do našich kuchyní mělo dostat mnohem více českého chřestu. Při nákupu požadujte certifikát o původu.
REKLAMA

Přidat komentář