Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Vodňanské rybářské dny

Vodňanské rybářské dny

Nejen rybí trhy, ale i zábavný a naučný doprovodný program čeká všechny ty, kteří v třetím květnovém týdnu zamíří směr jihočeské Vodňany.
15. 5. 2013 | Autor: redakce Apetitu
V týdnu od 12. do 18. května se ve Vodňanech koná 23. ročník rybářských dnů. Akce se pro Vodňanské stala každoroční tradicí, kdy je místní náměstí plné stánků a ve městě hraje hudba od rána do večera. V nabídce stánkařů jsou sladkovodní i mořské ryby upravené na všemožné způsoby. Návštěvníci koupí i ryby čerstvé.

Letošní program začne výstavou maleb na téma Stromy a voda. Pro následující dny se plánuje kuchařská soutěž pro studenty o nejlepší netradiční přípravu kapra či odborné semináře. Každý den budou program doprovázet hudební vystoupení. Hlavní program se plánuje na poslední den festivalu, který začne Dnem otevřených dveří v místní rybářské škole a skončí nočním ohňostrojem. Právě v sobotu 18. května je nejlepší vyrazit směr Vodňany a nakoupit čerstvé rybí maso.

Tip redakce:


Ve spotřebě rybího masa nejsme v Česku žádní přeborníci, ačkoli máme dobré zdroje sladkovodních ryb. Pojďte to spolu s námi změnit a inspirujte se osvědčenými recepty na lahůdkové úpravy rybího masa. K našim favoritům patří štika na zahradnický způsob (recept), pečený pstruh se slaninou (recept) a candát na rozmarýnu podle Itala Emanuela Ridiho (recept).

Připravila Nikita Rybová
REKLAMA

Přidat komentář