Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Slavnosti bylinek, čajů a koření na Jiřáku

Slavnosti bylinek, čajů a koření na Jiřáku

Rezervujte si v diáři poslední srpnový den. Na Jiřáku se budou konat slavnosti, které se zaměří na chuť bylinek, čajů a koření.
1. 8. 2013 | Autor: redakce Apetitu

V sobotu 31. srpna se na pražském farmářském tržišti na náměstí Jiřího z Poděbrad budou konat Slavnosti bylinek, čajů a koření. Báby kořenářky a ostatní prodejci vám nabídnou sušené bylinkové a čajové směsi, české i zahraniční koření, živé bylinky ve svazcích i květináčích a bylinkové masti. Všichni vám také rádi zodpoví dotazy, které se týkají chutí, účinků i použití nebo pěstování bylinek. Na místě bude pro děti připravena bylinková dílna. Dospělí si vychutnají čaj v baru s příjemnou hudbou. Více informací najdete na www.farmarsketrziste.cz.

Bylinky v kuchyni


Přesvědčte se o léčivé moci bylinek. Po vydatné večeři si dejte mátový čaj, zaručeně uklidní žaludek. Tymián má zas antiseptické účinky, udělejte si z něj ledový čaj s blumami (recept). V létě skvěle osvěží. Můžete ho nahradit třeba levandulí, která tiší bolesti hlavy, nebo meduňkou, po které se krásně spí.

Aromatické máslo


Chcete-li zachovat všechny vitaminy, které bylinky mají, a nepřijít o jejich chuť a svěžest, připravte si z nich bylinkové máslo. Jak na přípravu, najdete v článku zde. Několik plátků másla skvěle ochutí grilovaný steak, pečené kuře, křupavý chleba nebo třeba právě uvařené brambory.

Připravila Nikita Rybová


REKLAMA

Přidat komentář