Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Naučte se vyrábět chleba a tvaroh jako za starých časů

Naučte se vyrábět chleba a tvaroh jako za starých časů

Workshop o výrobě chleba a tvarohu provoní 20. ledna pondělní odpoledne všem vášnivým pekařům. Rodiče s tvořivými dětmi jsou vítáni.
17. 1. 2014 | Autor: Darina Sieglová

Polský básník Stanisław Jerzy Lec říkával, že chléb otvírá každá ústa. Svatá pravda.

Od mlácení obilí až po teplý chléb s tvarohem


V pondělí 20. ledna od 15.30 do 18.30 proběhne v Toulcově dvoře v Praze 10 workshop, na kterém se všichni účastníci naučí vyrábět chléb a tvaroh podle poctivého, staročeského receptu. Před samotným pečením se nejprve musí vymlátit obilí, pak se mele zrno a nakonec zadělává na těsto. Po dobu kynutí si návštěvníci vyzkouší výrobu domácího tvarohu. Na závěr se peče a ochutnává.



Registrace je nutná


Na akci je nutné se zaregistrovat, a to tady. Dospělý zaplatí 80 Kč, děti (ať budou rodičům pomáhat, nebo ne) mají vstup zcela zdarma. Míst je málo, tak neváhejte!

Tip redakce: Upečte si chléb doma. Pro nezkušené pekaře jsme připravili seznam různých druhů, díky kterému se snadno zorientujete. Úplní začátečníci mohou zvolit bochník bez kynutí, ostatním se jistě i chleby z droždí nebo z kvásku povedou napoprvé. Věděli jste, že domácí pekárna umí i škvarky nebo džem? Těm, kteří zvažují její koupi, se jistě bude hodit stručný návod, podle kterého se při koupi můžete řídit.

Připravila Nikita Rybová

REKLAMA

Přidat komentář