Suroviny pro 4 osoby
- 1 balení Barilla Spaghetti č. 5
- 1 Barilla Basilico – Rajčatová omáčka s bazalkou
- 500 g Italské klobásy Salsiccia
- 1/4 lžičky pálivé červené chilli papriky
- 1/4 šálku červeného vína
- 1/2 šálku čerstvě nastrouhaného sýra Parmigiano Reggiano
- 10 listů čerstvé bazalky nakrájených na proužky
Časová náročnost
Příprava 5 minut + 20 minut vaření
1. Velký hrnec naplňte vodou a přiveďte k varu.
2. Na velké pánvi orestujte italskou klobásku Salsiccia spolu s pálivou chilli paprikou na středně velkém plameni, části klobásky od sebe oddělujte pomocí dřevěné lžíce.
3. Snižte teplotu.
4. Přidejte víno a pomalu vařte 2–3 minuty.
5. Přidejte rajčatovou omáčku s bazalkou a duste po dobu 5 minut.
6. Špagety uvařte podle návodu.
7. Po scezení ihned přidejte horké špagety do omáčky.
8. Dobře promíchejte.
9. Přidejte sýr Parmigiano a nakrájenou bazalku; na pánvi vše lehce proházejte.
10. Na závěr špagety naservírujte na talíř nebo do misky a podávejte.
Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii.
Pro více informací navštivte www.barilla.cz