Fotografií jídla je plný internet. Jak na to, aby byly opravdu k nakousnutí, jsme se zeptali profesionálního fotografa Lukáše Koňaříka, který vám prozradí ty nejlepší finty a poradí, jak nejlépe držet mobilní telefon, aby byl při focení stabilní.
Správné focení ve třech bodech:
1. Při focení dbejte na správnou kompozici. Jídlo, které fotíte, by mělo být zhruba ve dvou třetinách celé fotky. Začátečnickou chybou bývá umístění jídla do středu fotky.
2. Pro hezkou fotografii je zásadní i dobré světlo. Nejlepší je přirozené, které jde zezadu, aby byla dobře osvícená i zadní část talíře.
3. Hodně záleží na barvě jídla. Pokud fotíte jídlo, které je velmi světlé, přidejte k němu výraznější prvky – barevný ubrousek, barevnou zeleninu či ovoce… Kontrastní kompozice se na fotografii bude mnohem lépe vyjímat.