Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jak na to: vařená vejce

Average: 2.5 (10 hlasování)
I když si možná myslíte, že na tom nic není, ukážeme vám, jak správně vařit vejce. Na Velikonoce se vám to bude hodit! Důležitý je začátek. Vejce včas vytáhněte z lednice, aby měla pokojovou teplotu. Pokud jste je nestihli půl hodiny před vařením vytáhnout z ledničky, počítejte s tím, že se budou vařit déle. Voda by se neměla vařit klokotem, ale jen jemně vřít. Vejce do ní vkládejte opatrně po jednom, aby se nerozbila. Vejce naměkko vaříme tři minuty. Záleží však na velikosti. Větší vejce se budou vařit déle. Po uvaření je okamžitě zchlaďte ve studené vodě. Zastaví se tak var a skořápka se vám bude lépe loupat. Správně uvařené vejce naměkko má téměř tuhý bílek a prohřátý žloutek. Když vaříte vejce nahniličko, trvá to zhruba sedm minut. Po této době bude mít vajíčko zcela tuhý bílek a krémový, tekutý žloutek. Natvrdo vařte středně velké vejce deset minut. Pak bude bílek i žloutek zcela tuhý. Vejce nepřevařte. Žloutek by měl nazelenalé okraje.

Přidat komentář

Související recepty

Jak na to: pošírované vejce

3.421055

Velikonoční nádivkové muffiny

3.421055

Jak na to: vejce do skla

2.88889
REKLAMA