V redakci se už dlouhodobě honíme za receptem na lívance bez droždí, které by byly nadýchané a zároveň pevné. Ricottové lívance s pomerančem jsou náš favorit!
Suroviny
mouka pšeničná hladká
150
g
kypřicí prášek do pečiva
2,5
ČL
krupicový cukr
70
g
ricotta
230
g
mléko
250
ml
plnotučné
pomerančová kůra
1
PL
z biopomeranče
rozinky
75
g
vejce
2
ks
bílky a žloutky zvlášť
na opékání
na poprášení
dílky na ozdobení
Postup
1
Prosijte mouku s kypřicím práškem a v míse ji promíchejte s krupicovým cukrem. Přidejte ricottu, mléko, pomerančovou kůru, rozinky a žloutky a promíchejte. Z bílků ušlehejte pevný sníh a opatrně ho zapravte do těsta.
2
Potřete máslem rozehřátou nepřilnavou pánev a opékejte na něm lívanečky (stačit by měly asi 2 lžíce těsta na 1 lívanec) 2–3 minuty po každé straně. Před podáváním pocukrujte a doplňte dílky pomeranče.
NĚCO NAVÍC
Místo rozinek můžete dát brusinky nebo jiné sušené ovoce. Příště zkuste lívance podávat s krémem z ricotty a cukru.