Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jak na rebarboru?

Jak na rebarboru?

2.4/5 Počet hodnocení: 9
Nenápadná zelenina s nakyslou chutí dokáže s dezerty opravdové zázraky! Jak ji připravit na tepelnou úpravu? Zakrojte konce, a od toho silnějšího sloupněte slupku i s tužšími vlákny. Poté rebarboru nakrájejte na kousky a pusťte se do sladkých kouzel. Zkuste například ten nejjednodušší dezert - pečenou pomerančovou rebarboru. Ovšem pozor! Nikdy nekonzumujte rebarborové listy! Jsou jedovaté. I samotnou rebarboru jezte až po tepelné úpravě, nikdy ne syrovou. Pokud nemůžete rebarboru zpracovat najednou, nakrájenou na kousky ji můžete zamrazit k pozdějšímu využití. Ani tepelně upravenou byste si ji ovšem neměli dopřávat víc než dvakrát týdně, větší množství totiž může podráždit střeva.

Nenápadná zelenina s nakyslou chutí dokáže s dezerty opravdové zázraky! Jak ji připravit na tepelnou úpravu? Zakrojte konce, a od toho silnějšího sloupněte slupku i s tužšími vlákny. Poté rebarboru nakrájejte na kousky a pusťte se do sladkých kouzel. Zkuste například ten nejjednodušší dezert - pečenou pomerančovou rebarboru. 

Ovšem pozor! Nikdy nekonzumujte rebarborové listy! Jsou jedovaté. I samotnou rebarboru jezte až po tepelné úpravě, nikdy ne syrovou. Pokud nemůžete rebarboru zpracovat najednou, nakrájenou na kousky ji můžete zamrazit k pozdějšímu využití. Ani tepelně upravenou byste si ji ovšem neměli dopřávat víc než dvakrát týdně, větší množství totiž může podráždit střeva.

Suroviny

Pečená pomerančová rebarbora

Ingredience:

  • 300-400 g rebarbory, oloupané a nakrájené na kousky
  • 60 g krupicového cukru
  • kůra z 1 pomeranče (ideálně bio), nastrouhaná
  • 2 lžíce pomerančového likéru
  • zakysaná smetana, šlehačka nebo vanilková zmrzlina a sekané pistácie k podávání
     

Postup:

1 Troubu předehřejte na 180°C. Nakrájenou rebarboru nasypte do zapékací misky vyložené pečicím papírem. Přidejte krupicový cukr, strouhanou pomerančovou kůru pomerančový likér. Promíchejte. Pečte 20 minut zakryté alobalem a dalších 5-10 minut odkryté. Podávejte se zakysanou smetanou, šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou a sekanými pistáciemi.

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč