Nesnažte si ušetřit práci a lilek před zapékání opravdu opečte na oleji. Díky absenci bešamelu jsou tyto lasagne velmi jednoduché a lehké.
Suroviny pro 4 osoby
- 2 lilky
- 4 velká rajčata
- 250 g lasagní Barilla
- 250 g sýru crescenzo
- bazalka
- pecorino, strouhané
- olivový olej
Postup
- Pokrájejte 2 lilky na centimetrové plátky, potřete je olejem a opékejte je na nepřilnavé pánvi minutu po každé straně.
- Nakrájejte 4 velká rajčata na kostičky a osolte.
- V zapékací nádobě vymazané olejem střídejte vrstvy vaječných lasagní (celkem 250 g), rozdrobeného sýra crescenza (či jiného čerstvého smetanového sýra, celkem 250 g), lilku, rajčat, lístků bazalky a strouhaného pecorina nebo parmazánu do spotřebování přísad. Pokapejte olivovým olejem, opepřete a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut zakryté alobalem, odkryjte a pečte dalších 15 minut.
Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii. Pro více informací navštivte www.barilla.cz