Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Barilla Spaghetti s Puttanesca omáčkou

Barilla Spaghetti s Puttanesca omáčkou
sdílet:
Pikantní kombinace surovin

Suroviny pro 6 osob 

  • 1 balení Barilla Spaghetti č. 5 – 500 g 
  • 6 lžic extra panenského olivového oleje 
  • 2 stroužky česneku oloupané a nasekané
  • 800 g konzervovaných drcených rajčat bez nálevu
  • 3 polévkové lžíce kapar ve slaném nálevu 
  • 1 čerstvá červená chilli paprička nakrájená na tenké plátky 
  • 85 g Gaeta vypeckovaných oliv (můžete nahradit Kalamata olivami) 
  • 10 snítek čerstvé italské petrželky
  • 6 ančoviček naložených v olivovém oleji, scedit přebytečný olej

 

Časová náročnost 
15 minut příprava + 15 minut vaření 

  1. Ve střední soté pánvi rozehřejte olivový olej. 
  2. Přidejte nasekaný česnek a osmahněte dozlatova. 
  3. Přidejte scezená rajčata a duste po dobu 10 minut. 
  4. Přidejte kapary, chilli papričky a olivy; vařte další 2 minuty. 
  5. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu; osolte hrubou mořskou solí dle potřeby. 
  6. Petrželku nasekejte najemno a ančovičky pokrájejte na malé kousky. 
  7. Přidejte vše do omáčky, dobře promíchejte a vařte po dobu dalších 2 minut. 
  8. Dochuťte solí a pepřem dle potřeby.
  9. Špagety uvařte dle návodu. 
  10. Když jsou špagety uvařené, sceďte je a přidejte do omáčky. 
  11. Jemně vše promíchejte, aby se špagety obalily omáčkou. 
  12. Pokrm servírujte na talíře a ozdobte sekanou petrželkou. 

 

Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii. 
Pro více informací navštivte www.barilla.cz

Apetit magazín