Pikantní kombinace surovin
Suroviny pro 6 osob
- 1 balení Barilla Spaghetti č. 5 – 500 g
- 6 lžic extra panenského olivového oleje
- 2 stroužky česneku oloupané a nasekané
- 800 g konzervovaných drcených rajčat bez nálevu
- 3 polévkové lžíce kapar ve slaném nálevu
- 1 čerstvá červená chilli paprička nakrájená na tenké plátky
- 85 g Gaeta vypeckovaných oliv (můžete nahradit Kalamata olivami)
- 10 snítek čerstvé italské petrželky
- 6 ančoviček naložených v olivovém oleji, scedit přebytečný olej
Časová náročnost
15 minut příprava + 15 minut vaření
- Ve střední soté pánvi rozehřejte olivový olej.
- Přidejte nasekaný česnek a osmahněte dozlatova.
- Přidejte scezená rajčata a duste po dobu 10 minut.
- Přidejte kapary, chilli papričky a olivy; vařte další 2 minuty.
- Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu; osolte hrubou mořskou solí dle potřeby.
- Petrželku nasekejte najemno a ančovičky pokrájejte na malé kousky.
- Přidejte vše do omáčky, dobře promíchejte a vařte po dobu dalších 2 minut.
- Dochuťte solí a pepřem dle potřeby.
- Špagety uvařte dle návodu.
- Když jsou špagety uvařené, sceďte je a přidejte do omáčky.
- Jemně vše promíchejte, aby se špagety obalily omáčkou.
- Pokrm servírujte na talíře a ozdobte sekanou petrželkou.
Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii.
Pro více informací navštivte www.barilla.cz