Recepty s pečenými bramborymi
Pečené brambory jsou chutnou a zdravou přílohou. Připravují se obvykle pečením na plechu v troubě. Pečení brambor je skvělý způsob, jak získat křupavou vnější vrstvu a měkkou a lahodnou dužinu. Brambory lze péct v celku, nebo nakrájené na kousky. Je možné je před pečením také krátce povařit a zkrátit tím dobu přípravy. Pro ochucení pečených brambor se skvěle hodí různé druhy koření i bylinky, jako je například rozmarýn, tymián, petrželka, nebo česnek.
...
I pečené brambory lze připravovat různě.
- Například tradiční americké pečené brambory jsou na dlouhé měsíčky nakrájené brambory, které se pečou i se slupkou a dochucují kořenící směsí se solí, paprikou, sušenou cibulí, kmínem, cukrem, hořčičným semínkem, muškátovým oříškem, sušeným koriandrem, tymiánem a petrželkou.
- Skvělé jsou ale i brambory pečené na plátky, nebo v alobalu. Dají se připravit dokonce i na grilu, v horkovzdušné fritéze nebo v remosce.
Celý popis