Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2017/10

Říjnové plískanice si na nás nepřijdou! Nový Apetit vás příjemně naladí na podzimní notu. Nechte se pobláznit dánským životním stylem hygge, naučte se připravit ty nejšťavnatější a nejkřupavější řízky na světě, vařit bez lepku podle Martiny Alinče Dvořákové či proměnit fastfood v poctivé, domácí a především zdravé jídlo. Aktuální vydání přináší i nový pohled na oblíbenou stálici české kuchyně – brambory. Zkrátka ovšem nepřijdou ani milovníci sladkého, protože nechybí ani recepty na vskutku hříšné podzimní dezerty plné čokolády, ořechů a karamelu, které zaženou každý splín, či další díl naší Cukrárny, ve které vás Petra Stahlová naučí neodolatelné tartaletky.

Apetit, napsáno s chutí.

Upoutávky z Apetitu

Brambory

Protože osvědčené tradiční dobroty z brambor už jsme v Apetitu vařili mnohokrát, rozhodli jsem se tentokrát hledat inspiraci mimo českou kotlinu. Výsledkem jsou neodolatelné lahůdky, které budete vařit celý podzim!

Radost z jídla i ze života

Dánský životní styl hygge ovládl svět a my to vítáme, zvláště v nadcházejících dnech, které budou krátké jako ty skandinávské. Obklopit se milými věcmi, zapálit svíčky a užít si dobré jídlo a pití s přáteli – to je jasný recept na štěstí.  

Řízek par excellence

Křehké a šťavnaté maso v trojobalu je už pěkných pár století v kurzu, znají ho evropské i asijské kuchyně a je těžké říct, kde ho připravují nejlépe. Vypůjčili jsme si inspiraci z nejrůznějších zemí i domácností a připravili pro vás podrobného průvodce na cestu za dokonalými řízky.  

Sladké potěšení

Čokoláda sama o sobě obsahuje látky, které umějí navodit pocit štěstí. Takže když ji spolu s karamelem, ovocem a ořechy přidáte do dezertů, garantujeme vám, že vás i vaše hosty opustí všechny chmury!  

Recepty z vydání

Fazolová polévka s klobáskami

Použijte jakékoli čerstvé klobásky, které mají pikantní chuť a polévku také okoření. Nebo si udělejte...

Vepřová panenka s estragonem & špenátová polenta

Chuť estragonu je sice trochu neobvyklá, ale snadno jí podlehnete...

Pikantní čínské kuře

Varianta na ‚kuře generála Tso‘ – populární jídlo z americko-čínské kuchyně...

Treska s pestem a česnekovými bramborami

Jemná ryba v křupavém kabátku vám určitě zachutná!

Bábovka s bílou čokoládou a sušenkami amaretti

Do receptu použijte co nejkvalitnější bílou čokoládu. Pokud se spokojíte s náhražkami, bude výsledek méně...

Obrácený hruškový koláč s karamelem a pistáciemi

Koláč, který dostane každého! Proto také nesmí chybět na žádném redakčním večírku...

Čokoládový fondán s ostružinami

Dezert, nad kterým zajásají nejen všichni čokoholici. Je snad něco lepšího než horká tekutá čokoláda?

Pizza s cizrnou

Zkuste obvyklou bezmasou kombinaci rajčatová passata, mozzarella, bazalka doplnit cizrnou se špetkou ostřejšího koření...

Křupavé paličky se zeleninovými hranolky

Kuřecí paličky jako z KFC jsou něco, čemu se říká ‚guilty pleasure‘ – jsou strašně lákavé...

Kuřecí burger s piri piri

Tenhle drůbeží burger rozhodně není nic proti zdravému životnímu stylu, sestavili jsme ho ze samých lehkých a...

Květáková smažená rýže

Přeměnili jsme jedno z nejoblíbenějších asijských fastfoodových jídel do zdravější podoby – rýži...

Bramborové placky se sýrem

Nový pohled na stálici klasické české venkovské kuchyně.

Celozrnné bramborovo-špaldové noky

K bramborám stačí přidat minimum surovin, a hned máte skvělé jídlo.

Brambory v sýrovém bešamelu

Jednoduchá a hříšně sytá příloha či hlavní jídlo – podle dávkování. V každém případě lze...

Pečené brambory s karamelizovanou cibulkou

Na pečení stojí za to koupit brambory k tomu určené. Se štěstím na ně natrefíte v řetězcích.

Křupavá snídaně z pánve (hash brown)

Pořádná snídaně, nebo ještě lépe víkendový brunch. Hledáte-li utajený trumf, je to v tomhle případě sýr...

Bramborový guláš s krůtou a paprikou

Tenhle recept je inspirovaný africkou a afroamerickou kuchyní. Namísto krůtích řízků můžete použít i uzené...

Dýňovo-řepný salát se smetanou

Když do salátu přidáte sýr nebo opečenou slaninu, může fungovat jako hlavní jídlo. Když nepřidáte nic,...

Salát s ostružinami a řepou dvou barev

Salát, který vám prozáří den!

Salát z pečené kořenové zeleniny

Zkaramelizované pekanové ořechy dodají salátu neopakovatelnou chuť.

Vietnamský karotkový salát

Vzpomínáte na babiččinu strouhanou mrkvičku spíše s odporem? Nevzdávejte to! Salát s po vietnamsku...

Ostružinový glögg

Glögg je skandinávský svařák. Tradičně se podává s mandlemi a rozinkami, s lesními plody nám ale chutná...

Kuřecí stehna s jablky a bramborami

Zelí se nehodí pouze k vepřovému a knedlíkům. Zkuste jím doplnit například kuřecí stehna s jablky a pečené brambory a...

Květáková polévka s kapary

Oblíbená krémová polévka se šmrncovní posypkou!

Opečený křupavý chleba

Recept inspirovaný Signe Johansenovou, autorkou příruček, jak žít správně hygge.

Obrácený brusinkový koláč

Pro obrácené koláče máme zvláštní slabost. Ta chvilka napětí před vyklopením a dětská radost z úspěchu nás zkrátka...

Jablečné minivdolečky

Neodolatelné jednohubky, které mizí rychlostí blesku!

Kari s krevetami, lososem a mangem podle Nigelly

Kari milujeme ve všech jeho podobách – tohle nás okouzlilo souhrou chutí s čerstvým mangem!...

Špagety s rajčatovou omáčkou a trhaným kuřecím masem

Tyhle těstoviny můžete hrdě servírovat jako slavnostní jídlo.

Dokonalá vaječná omeleta

Omeleta chce trochu zkušenosti a umu, aby byla nadýchaná a bez poskvrnky. I proto bývá její příprava zrádná,...

Česnekový vepřový řízek s bylinkovou krustičkou

Křehké a šťavnaté maso v trojobalu je už pěkných pár století v kurzu. A my máme tušení, že z módy jen tak nevyjde!

Kuřecí řízek se šalvějí a podmáslovými špeclemi

Můžete samozřejmě použít i hotové koupené špecle, ale bonus těch našich je podmáslí, které dokonale ladí...

Hovězí křenový řízek s irskou kapustovo-bramborovou kaší

Recept na obrácený řízek dodala maminka naší art directorky Marcely. Dříve maso obalovala nakonec ještě v...

Telecí řízek s quinoou, bylinkovým máslem a celerovou remuládou

Bylinkové máslo na tenhle způsob je absolutně bezkonkurenční, udělejte si ho do zásoby do mrazáku a pak už ho...

Kukuřičný kuřecí řízek se zelím a pastinákovými bramborami

Šťavnaté kuřecí maso zabalené v křupavém kabátku je absolutní sázkou na jistotu. Tyhle řízky budou zbožňovat děti i...

Japonský vepřový řízek s kari omáčkou

Pro milovníky klasiky možná trochu divoká kombinace, ale je naprosto skvělá!

Tartaletky

Cukrářka Petra Stahlová vás tentokrát ve škole francouzské cukrařiny naučí připravit křehké těsto a...

Sušenky s ořechy

Slané sušenky vám zpříjemní dlouhé večery i posezení s přáteli. Nejlépe se k nim hodí sklenka suchého...

Přidat komentář